We stevenen af op een groot aanbod aan vrijwilligers.

Door: Vrijwilligersacademie Limburg - H Amory
Geplaatst op: donderdag 25 april 2024

Dat we te maken hebben met vergrijzing is een feit. De komende jaren zal het aantal mensen die met pensioen gaan alleen maar groeien, met als gevolg een heel groot aanbod aan potentiële professionele vrijwilligers. Vrijwilligers die we de komende jaren heel hard nodig hebben. Laten we ze daarom omarmen en de weg naar passend vrijwilligerswerk zo eenvoudig mogelijk maken.

Wat is vrijwilligerswerk?
In het ‘vrijwilligerswerk’ heeft het woord ‘werk’ steeds meer de overhand gekregen. De systeemwereld en instrumentalisering van vrijwilligerswerk maakt het niet persé aantrekkelijker.
Vrijwilligerswerk is werk dat je onbetaald en onverplicht doet, voor anderen of voor de maatschappij. Naast dat je iets voor een ander kunt betekenen doet het ook iets met jezelf. Zingeving en meedoen is heel belangrijk voor ons gevoel van welbevinden. Niet voor niets is zingeving een belangrijk onderdeel van het spinnenweb van Positieve Gezondheid.

De uitdaging
Hoe maken we het aanbod aan vrijwilligerswerk voor iedereen inzichtelijk, vooral lokaal? Hoe maken en houden we vrijwilligerswerk voor de vrijwilliger leuk? Waar kunnen we vrijwilligers in ontlasten? Vragen waar we ons als Vrijwilligersacademie Limburg de komende tijd over gaan buigen. Welke behoeftes zijn er en welke partijen willen hier met ons over nadenken en hierin samenwerken.
De aftrap van de Vrijwilligersacademie Limburg hebben we onlangs georganiseerd bij Vidar in Sittard. De uitkomst van de eerste bevindingen willen we hier graag aan jullie presenteren.Bijlage (klik om te downloaden):Meer informatie: padlet.com
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie