Vrijwilligersacademie Limburg
De Vrijwilligers Academie Limburg staat voor het on- en offline zichtbaar, vindbaar en kenbaar maken van sociaal-maatschappelijke initiatieven in Limburg


AdresProduktieweg 1
Postcode6045JC
PlaatsRoermond
Telefoon0637331151
Websitestichtingsmol.nl
Emailvrijwilligersacademie@stichtingsmol.nl
Contactpersoon Petra Ritzen


Missie:

Wij van Stichting SMOL (Samenwerkende Maatschappelijke Organisaties Limburg) zien deze tijd als een uitgelezen moment om na te denken over ons huidige systeem. Daarbij is niet alleen individuele veerkracht en zelfredzaamheid van groot belang, maar vooral ook samenredzaamheid. Alleen samen met elkaar kunnen we nieuwe wegen ontdekken om om te gaan met de grote uitdagingen van onze tijd. Vanuit de haarvaten van onze provincie werken organisaties van Noord tot Zuid met talloze vrijwilligers samen. Zij bedenken, ontwikkelen, ondersteunen en voeren vele sociale initiatieven uit. De kracht komt daarbij m.n. van onderop: vanuit de leefomgeving van de Limburgers zelf, met hun voeten in de klei. Hun (burger)initiatieven bewegen daarin mee op de veranderingen om ons heen. Deze enorme potentie vraagt vooral om het faciliteren van ontmoetingen, verbindingen en groei.

Daarbij passen grote, logge instituten, die top-down werken, niet meer in deze tijd. Hun systeemwereld staat te ver van de leefwereld af om mee te kunnen bewegen met nieuwe, snelle ontwikkelingen, tot diep in de haarvaten van Limburg. Vanuit op afstand gelegen kantoorgebouwen staat men maar moeilijk samen met de voeten in de klei.
Visie:

Het verbeteren van de on- en offline vindbaarheid en zichtbaarheid van de activiteiten van (burger)initiatieven, op een eenvoudige manier die voor iedereen beschikbaar is, draagt bij aan het samenbrengen van kennis en ervaring waardoor deze initiatieven en activiteiten offline worden versterkt.

Mede mogelijk gemaakt door het Kansfonds, de Hendrix Stichting en de Provincie Limburg.
Doelstelling:

De Vrijwilligers Academie Limburg staat voor het on- en offline zichtbaar, vindbaar en kenbaar maken van sociaal-maatschappelijke initiatieven in Limburg met als doel het informeren, inspireren, scholen, vinden en verbinden van mensen op lokaal, regionaal én provinciaal niveau, mogelijk ook op thema.


Medewerkers