AUTISMEWEEK 2021: JongNL zet zich in om kinderen met autisme mee te laten doen!!

Door: JongNL Limburg - Leon Hoenen
Geplaatst op: dinsdag 30 maart 2021

Deze week vindt de Autismeweek 2021 plaats met onder meer aandacht voor positieve gezondheidseffecten van beweging. Bij JongNL staat spelen en bewegen centraal tijdens de wekelijkse groepsbijeenkomsten voor ruim 4000 kinderen die begeleid worden door 1700 vrijwilligers in 40 plaatselijke afdelingen.

De meeste kinderen gaan graag naar een sportclub of een club als JongNL. Voor kinderen en jongeren met autisme is dat niet zo vanzelfsprekend. Daarom zet JongNL zich om ook deze kinderen mee te laten doen.

JongNL Limburg ondersteunt de vrijwilligers in de plaatselijke afdeling met workshops en een handig mapje. Het mapje bestaat uit:
1. Een boekje ‘Hoe zorg je ervoor dat kinderen met autisme samen spelen bij JongNL’. Het is een handreiking met praktische tips over de manier waarop je rekening kunt houden met kinderen met autisme in jouw groep.
2. Een affiche met 12 wensen van kinderen met autisme en de manier waarop leiding van JongNL deze wensen in vervulling heeft laten gaan.
3. Een vierluik met een handig overzicht hoe autisme te herkennen is.

Behalve dat leiding van JongNL kinderen met autisme een groot plezier doet, is het ook leerzaam en uitdagend voor de leiding zelf. De kennis en ervaring draagt leiding de rest van hun leven met zich me. Het heeft ook een meerwaarde voor de rest van de kinderen in de groep. Zij leren omgaan met en begrip hebben voor kinderen met autisme. Ze leren behulpzaam te zijn en respect te hebben voor een ander.

Het mapje is te bestellen bij JongNL Limburg.
Externen betalen €7,50 inclusief verzendkosten.
Leden van JongNL betalen alleen de verzendkosten.
Stuur een mail aan info@jongl.nlBijlage (klik om te downloaden):     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie