Scouting Limburg
Scouting levert een zinvolle vrijetijdsbesteding waarmee een bijdrage wordt geleverd aan de persoonlijkheidsontwikkeling van kinderen en jeugd.


AdresOdasingel 86
Postcode6131GZ
PlaatsSittard
Telefoon046 4859909
Websitewww.scoutinglimburg.nl
Emailinfo@scoutinglimburg.nl
Contactpersoon
Volg ons op social media:


Missie:

"Onze missie bestaat uit het bevorderen en versterken van de kwaliteit van 'het Scoutingspel', 'onderlinge samenwerking' + 'maatschappelijke thema's.'
Dit doen wij op basis van de kernwaarden en uitgangspunten van Scouting (Samen, Code, Outdoor, Uitdaging, Team, Spel)."
Visie:

"Het methodisch spel van Scouting draagt bij aan de sociale, lichamelijke, intellectuele en persoonlijkheidsontwikkeling van kinderen en jongeren. De kwaliteit van ons spel wordt gewaarborgd door:
- een goed, veilig, uitdagend en gevarieerd activiteitenaanbod.
- gemotiveerde en op hun taak toegerust kader (leiding en bestuur).
- gedegen organisatorische ondersteuning.

Steunpunt Scouting Limburg biedt ondersteuning en stimuleert de basis van de organisatie; de lokale individuele Scoutinggroepen en hun vrijwillige leiding en bestuur. Beroepskrachten coordineren en ondersteunen de werkzaamheden van het Steunpunt; gemotiveerde en competente vrijwilligers verzorgen de uitvoering."
Doelstelling:

Scouting Limburg is de koepelorganisatie voor 114 lokale Scoutinggroepen in de provincie Limburg. Scouting levert een zinvolle vrijetijdsbesteding waarmee een bijdrage wordt geleverd aan de persoonlijkheidsontwikkeling van kinderen en jeugd. Scouting levert een bijdrage aan:
- integratie, jeugdzorg, veiligheid voor jongeren en aan het terugdringen van jeugdcriminaliteit;
- het vrijwillige jeugd- en jongerenwerk, dat preventief werkt, openstaat voor iedereen en jongeren maatschappelijk actief maakt;
- het maatschappelijk netwerk, dat een belangrijke rol speelt bij het dichten van het 'gat' in de opvoeding.

Scouting Limburg ondersteunt haar leden door: kennis- en expertisecentrum voor deskundigheidsbevordering, advisering en begeleiding van de vrijwilligers, inhoudelijke ondersteuning in maatschappelijke thema's en provinciaal spelaanbod. Kortom: Scouting Limburg bevordert methodisch spel, ontwikkeling en verbinding.


Medewerkers
Willem Evers
consulent