Week tegen Racisme en Discriminatie: ADV Limburg on Tour!

Door: ADV Limburg - Randy van Duuren
Geplaatst op: woensdag 15 maart 2023

21 Maart is Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Omdat 1 dag eigenlijk veel te kort is, maakt ADV Limburg er een hele Week tegen Racisme en Discriminatie van. Van 21 tot en met 25 maart komt ADV Limburg weer naar je toe! Op 21 maart trappen we samen met de leerlingen van United World College (UWC) Maastricht de week af met een heel bijzondere gast. Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme (NCDR) Rabin S. Baldewsingh komt dan namelijk op bezoek. Niet alleen gaat hij in gesprek met de leerlingen over hun ervaringen met discriminatie en racisme, ook is hij benieuwd naar de ideeën en oplossingen die zij hebben om discriminatie en racisme uit te bannen. De rest van de week zijn we met onze VR-Experience op allerlei plekken in de provincie te vinden. Check het volledige programma om te kijken wanneer we bij jou in de buurt zijn!

Week tegen Racisme en Discriminatie: ADV Limburg on Tour!
Discriminatie, het zal je maar gebeuren…

Ervaar het met de Virtual Reality film van Antidiscriminatievoorziening Limburg.

Antidiscriminatievoorziening Limburg (ADV Limburg) is het meldpunt en expertisecentrum discriminatie voor gemeenten in Limburg. Wij behandelen meldingen, adviseren en informeren, maar gaan er ook op uit voor voorlichting en preventie.

Discriminatie kan overal voorkomen en het kan iedereen overkomen. De VR-Experience laat mensen ervaren hoe belangrijk het is om jezelf te kunnen zijn. Zonder je zorgen te maken over je eigen veiligheid of die van mensen om je heen. Zonder dat je huidskleur, herkomst, seksuele gerichtheid of politieke overtuiging ertoe doet. De Experience confronteert je op een verrassende manier zodat je echt voelt hoe het is om buitengesloten te worden en hoe het is om toeschouwer hiervan te zijn. Durf jij hiertegen op te treden of behoor je tot de zwijgende massa? En hoe vrij ben je als je niet jezelf kunt zijn? Een thema van alle tijden dat iedereen aangaat.

Wil jij de VR ervaren of wil je meer weten over discriminatie en ons meldpunt? De medewerkers van ADV Limburg gaan graag met je in gesprek.

Je vindt ons deze week hier:

22 maart 14.00u-16.00u: BiblioPlus Bergen, Den Asseldonk 2, 5854 CC Bergen

23 maart 14.00u-16.00u: Stadsbibliotheek Venlo, Begijnengang 2, 5911JL Venlo

24 maart 14.00u-15.30u: Heuvelland Bibliotheek Vaals, Sint Jozefplein 51, 6291 HH Vaals

25 maart 11.00u-13.00u: De Bibliotheek Maas en Peel Maasbree, Kennedyplein 2, 5993 BT MaasbreeMeer informatie:
Kosten: Gratis
Aanmelden: www.advlimburg.nl/vr
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie