Upgrade tijdens Wereldaidsdag in Maastricht

Door: COS Limburg - Jasper Wichers
Geplaatst op: vrijdag 14 december 2018

Op 1 december is het Wereld Aids Dag. Om hier aandacht voor te vragen hebben studenten van IFMSA Maastricht een Upgrade actie uitgevoerd in Maastricht.

Knuffelen? Maar zou je ook met me knuffelen als je wist dat ik HIV positief ben? Met deze actie probeerden de Upgraders stereotypen die er bestaan over HIV weg te nemen. Met deze ludieke actie werd aandacht gevraagd voor het feit dat er nog steeds mensen zijn die onnodig besmet raken met het HIV virus. Niet alleen in ontwikkelingslanden, maar ook hier in Nederland. De jongeren die deelnamen aan deze actie wachtte ook nog een leuke en toepasselijke verrassing; een fairtrade condoom. En dat is driedubbel verantwoord want: safe sex, gemaakt van fairtrade rubber en CO2 neutraal gefabriceerd. Dus vrijen met een gerust geweten. Tenminste, voor wie het met de eigen partner doet….

Upgraders verbeteren de wereld! Dit doen Upgraders door middel van positieve acties, Upgrade acties. Deze acties zijn kort en krachtig, zichtbaar en dragen bij aan een eerlijkere, duurzamere en socialere wereld. Het gaat niet alleen om praten over een betere wereld, maar vooral om DOEN! COS Limburg coördineert dit programma in de Provincie Limburg.     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie