Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch opent de bijzondere expositie; Halve Eeuw Marokkaanse Migratie, een Gedeelde Geschiedenis

Door: Provinciaal Platform voor Diversiteit PPD - Heidy Amory
Geplaatst op: dinsdag 3 december 2019

Op 14 mei 2019 is het 50 jaar geleden dat Nederland en Marokko een wervingsverdrag ondertekenden waarin de Marokkaanse arbeidsmigratie naar Nederland officieel werd geregeld. In het licht van deze historische gebeurtenis organiseert het Landelijk Platform “Halve Eeuw Marokkaanse Migratie, een Gedeelde Geschiedenis” gedurende het hele jaar een reeks activiteiten om stil te staan bij deze bijzondere geschiedenis. Dit is de reden dat er een landelijk project is opgestart om het moment van 50 jaar Marokkaanse migratie te herdenken. Een van de onderdelen in dit project is een reizende tentoonstelling die we ook in Limburg gaan vertonen, aangevuld met specifiek materiaal uit Limburg. We nodigen u uit om bij de opening van de expositie in de bibliotheek in Venray aanwezig te zijn.
Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch opent deze bijzondere expositie.

Datum: 13 december 2019
Tijd: 15.00 uur
Locatie: Bibliotheek Venray ( Merseloseweg 59)

Deze middag vertonen we tevens een documentaire met arbeidsmigranten van het eerste uur. Hoe is de werving gegaan? Waar kwamen zij in Nederland terecht? Was alles voor hen in Nederland goed geregeld qua huisvesting, taal etc.? Wellicht heeft u andere vragen die u wilt stellen. Dat kan op 13 december.

De expositie staat vanaf 11 december in de bibliotheek en is te bezichtigen tot 31 december.

U bent van harte welkom.


Bijlage (klik om te downloaden):Wanneer: 13.12.2019 om 15:00u
Meer informatie: ppdlimburg.nl
Locatie: Bibliotheek Venray
Aanmelden: mdaniels@smkk.nl - 06 52860361
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie