Thema avond Helse Liefde op 18 maart

Door: Jeugdwerk Limburg - Anniek Claessen
Geplaatst op: maandag 12 februari 2024

Klinkt “loverboys” je bekend in de oren? Of denk je misschien: “Dat gebeurt niet in mijn omgeving”? Think again! Mensenhandel is dichterbij dat je denkt. Dit is niet alleen een probleem in de grote steden. Het is ook bij jou in de buurt: in de wijk, op school, binnen het tiener- en jongerenwerk, in het uitgaansleven en zelfs via social media. Het gebeurt hier, nu en ieder moment van de dag. Van het ogenschijnlijk onschuldig afsluiten van leningen en abonnementen tot meer ernstige zaken zoals gedwongen prostitutie, drugs runnen, heling en diefstallen. En het zou zomaar kunnen dat je er, zonder dat je het doorhebt, al mee in aanraking bent gekomen binnen jouw werk.

Tijdens deze themabijeenkomst op 18 maart 2024 ontdek je dat mensenhandel en seksuele uitbuiting dichterbij zijn dan je denkt. De avond wordt verzorgd door Stichting Expertisebureau Helse Liefde Deze sitichting richt zich voornamelijk op seksuele en criminele uitbuiting.

Het doel van deze thema avond is om ervoor te zorgen dat je signalen, die je gaat leren, oppikken en weet wát ermee te doen zodat het niet (meer) aan je neus voorbij gaat.

- Wanneer? 18 maart 2024 van 19:30 tot 21:00
- Waar? 't Patronaat Sint Joost
- Kosten? Gratis voor vrijwilligers van onze leden; €10,00 voor niet-leden

Wat je kunt verwachten van de themabijeenkomst Helse Liefde:
- Bewustwording: mensenhandel is niet beperkt tot de grote steden. Ontdek waar en hoe het ook bij jou kan gebeuren.
- Inzicht en herkenning: leer de werkwijze van mensenhandelaren kennen en hoe je de signalen van mogelijke slachtoffers kunt herkennen.
- Handelen: krijg concrete handvatten over hoe je het gesprek kunt aangaan en waar je terecht kunt voor hulp én advies.
- Verhalen uit de praktijk: luister naar echte verhalen van een ervaringsdeskundige en begrijp de impact op de levens van jongeren.
- Interactieve aanpak: de avond biedt een goede afwisseling tussen theorie en praktische vraagstukken, tussen informatief en interactief.

Deze thema avond is meer dan een informatiesessie; het is een wake-up call. Het is een kans om niet alleen te leren en ervaringen te delen, maar ook om actief een verschil te kunnen gaan maken in het leven van de jongeren die je kent.

We kunnen niet meer wegkijken. Het is tijd om te erkennen dat mensenhandel een groot maatschappelijk probleem is. Op deze thema avond leer je hoe je de jongeren beter kunt beschermen. Want weten hoe je moet handelen kan een wereld van verschil maken.

Hoe kan je deelnemen aan de themabijeenkomst?
Meld je nu aan door een mail te sturen naar info@jeugdwerklimburg.nl met de naam van je organisatie en het aantal deelnemers. Zo zorg je dat je goed voorbereid bent voor dit belangrijke thema in ons vakgebied.

Meer informatie over Stichting Expertisebureau Helse Liefde lees je op https://helseliefde.nlWanneer: 18.02.2024 om 19:30u
Meer informatie: www.jeugdwerklimburg.nl
Locatie: 't Patronaat Sint Joost
Kosten: Gratis voor vrijwilligers van onze leden; €10,00 voor niet-leden
Aanmelden: Stuur een email naar info@jeugdwerklimburg.nl met de naam van je organisatie en het aantal deelnemers
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie