Sociale Studiedag 'Wij maken de toekomst...samen!'

Door: Dienst Kerk en Samenleving - Hub Vossen
Geplaatst op: maandag 15 april 2019

Wat is er nodig om mensen in harmonie en verdraagzaamheid samen te laten leven?
In de vele werkzaamheden van de Dienst Kerk en Samenleving (DKS) zie je dat de aalmoezeniers op zoek zijn naar wat er nodig is om mensen tot bloei te laten komen. Tijdens de sociale studiedag 2019, op woensdag 22 mei 13.00uur tot 17.0uur, gaan we op zoek hoe we die menswaardige toekomst samen kunnen creëren. Wat heb je daarvoor nodig?

De inleiders gaan in op de veranderingen van onze tijd en hoe we daar vanuit maatschappelijk en kerkelijke perspectief mee kunnen omgaan. Hoe we samen onze toekomst maken!

Prof.dr Paul van Geest is als hoogleraar Kerkgeschiedenis en Geschiedenis van de Theologie verbonden aan Tilburg University en de Erasmus Universiteit Rotterdam verbonden vanuit de leerstoel Theologie en Economisch denken. Tijdens de Sociale Studiedag zal hij ons meenemen in de grondbeginselen van de sociale leer van de katholieke kerk. Die sociale leer is bedoeld als een uitgestoken hand naar de wereld om vanuit de Katholieke kerk mee te denken over de oplossingen voor grote sociale vraagstukken.

Birgit Op de Laak, is wethouder in de gemeente Horst aan de Maas en voorzitter van VKKL (Vereniging van Kleine Kernen in Limburg). Zij heeft grote betrokkenheid bij een duurzame leefomgeving en het sociale leven in de dorpen. Als wethouder zet zij zich in om het persoonlijk welzijn van mensen te bevorderen. Dat vraagt om maatwerk. Voor iedere vraag is er een passend antwoord.
En die toekomst maken wij … samen!

Doctor Poelsprijs 2019

Het Limburgs Diaconaal Fonds wil zijn waardering uitspreken voor de vele kleinschalige projecten en individuele personen die kwetsbaar medemensen in de Limburgse samenleving terzijde staan. Graag wil het fonds deze organisaties en individuele personen ook stimuleren om hun werk zichtbaar te maken. Van betekenis zijn voor de ander doet niet alleen die ander goed, maar ook jezelf. Die wisselwerking geeft onze samenwerking inhoud en kracht. Kracht voor de toekomst.

EN DIE TOEKOMST MAKEN WIIJ ….. SAMEN!

Programma:

13.00uur Inloop met koffie/thee
13.30uur Welkom door Hoofdaalmoezenier van Meijgaarden
13.40uur Woord door Mgr. Smeets, bisschop van Roermond
13.50uur Inleiding van prof. dr. Paul van Geest
14.40uur Vragen ter verduidelijking
14.50uur inleiding door mevr. Birgit Op De Laak
15.20uur Discussie met de inleiders
15.30uur Pauze
16.00uur Hoogwaardig bezoek van ‘Mgr. dr. Poels’
16.10uur Bekendmaking Doctor Poelsprijs 2019
16.30uur Afsluiting en informeel samenzijn


Bijlage (klik om te downloaden):Locatie: Conferentiecentrum 'Abdij Rolduc', Heyendallaan 82, 6464 EP Kerkrade
Aanmelden: info@dienstkerkensamenleving.nl of per post DKS p.a. van Goghstraat 3, 6165VG Geleen
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie