Slotsymposium Diaconie, een meerwaarde voor kerk en samenleving

Door: Dienst Kerk en Samenleving - Hub Vossen
Geplaatst op: zaterdag 11 januari 2020

Eind 2019 kregen de aalmoezeniers van de Dienst kerk & Samenleving te horen dat hun functie vervalt, als gevolg van een reorganisatie in het bisdom Roermond.
In de afgelopen 118 jaar zijn de aalmoezeniers op vele plekken in Limburg aanwezig geweest. Zo hebben zij een belangrijke rol vervult in het bevorderen van de sociale cohesie en daarmee het sociale gezicht van de kerk.
Op 14 februari wil het (oud)bestuur en de aalmoezeniers van Sociale werken, voor een laatste keer, samen terugblikken op de rol die diaconie heeft in kerk en samenleving. Dit doen zij door het organiseren we een slotsymposium op vrijdag 14 februari. Samen met u willen ze dan op een passende manier afscheid nemen van de aalmoezeniers en stil te staan bij hun betekenis voor de Limburgse samenleving in de afgelopen 118 jaar.

Prof. Dr. Erik Borgman zal tijdens deze bijeenkomst zijn visie op het thema van deze dag: 'Diaconie, een meerwaarde voor kerk en samenleving' geven. Aan een tweetal gesprekstafels zal vervolgens een terugblik plaatsvinden.

Na afloop kan iedereen persoonlijk afscheid nemen van de huidige aalmoezeniers!


Bijlage (klik om te downloaden):Wanneer: 14.02.2020 om 14:00u
Locatie: Congrescentrum Het Forum Elmpterweg 50 6042 KL Roermond
Aanmelden: info@dienstkerkensamenleving.nl
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie