Programmatip van deze tijd: whats app dropping voor tieners

Door: Jeugdwerk Limburg - Yvette Cornielje
Geplaatst op: zondag 10 februari 2019

Iedereen kent het wel: het eindeloze gespeel en gesurf op de mobiele telefoon. Maar wat als je dit medium nu eens inzet om een toffe activiteit te organiseren. De whats-app dropping gaat als volgt:

Aantal deelnemers: max. 20, 5 groepjes van 4 (de groepjes dienen in ieder geval klein en overzichtelijk te zijn)
Leeftijd: tieners
Binnen/buiten: buiten
Benodigdheden: telefoon, kaarten met aanwijzingen, noodnummer
Uitleg:
- Alle teams verzamelen zich op een locatie. Dit is de thuisbasis.
-Van elk team blijft een persoon in de thuisbasis. De anderen worden ergens gedropt.
-De loopgroep staat met hun teamgenoot in de thuisbasis in verbinding met behulp van een mobiele telefoon. Zij kunnen niet zonder elkaar. Want de persoon bij de thuisbasis heeft namelijk de routebeschrijving voor de loopgroep en de loopgroep vind tijdens het lopen steeds bordjes met aanwijzingen die corresponderen met de stukken routebeschrijving die in willekeurige volgorde op een lijst staan.
-De loopgroep vind het bordje met daarop bijvoorbeeld wasbeer. Dit woord, deze aanwijzing Whatsappt de loopgroep naar de thuisbasis. De persoon bij de thuisbasis zoekt het woord op de lijst die hij van de begeleiding heeft gekregen. Deze lijst bevat een opsomming van woorden en korte zinnen. Achter elk woord of korte zin staat een stukje van de routebeschrijving, bijvoorbeeld loop rechtdoor en bij de derde kruising links. De thuisbasis zoekt het woord op en Whatsappt de routebeschrijving die achter dit woord staat terug naar de loopgroep. De loopgroep loopt weer door volgens de routebeschrijving die is gewhatsappt. Als ze dit goed doen komen ze weer bij een nieuw bordje uit, waar weer een andere opdracht of aanwijzing opstaat. De aanwijzing of oplossing van deze opdracht, wordt weer naar de thuisbasis gewhatsappt.
-Dit gaat zo door totdat ze loopgroep bij de thuisbasis is teruggekeerd.

TIPS:
- Elk team heeft een eigen code die ingetypt wordt voor elk verstuurd bericht zodat team en thuisbasis weet om welke groep het gaat.
-De basis en de lopers mogen alleen communiceren via een vooraf aantal afgesproken Whatsapp-berichten.
-Elke loopgroep van het team krijgt een noodenvelop met een telefoonnummer. Dit mag je alleen bellen in noodgevallen.
-Organiseer de dropping in het donker om het spannender te maken

Een leuke activiteit voor tieners. Zorg dat je groepjes niet te groot zijn zodat men overzichtelijk naar de thuisbasis kan komen.
Veel plezier bij het uitvoeren van deze programmatip!

Opzoek naar nog meer programmatips? Dan biedt Jeugdwerk Limburg de workshop 'programmeren aan'. voor meer informatie: info@jeugdwerklimburg.nl of (0475)315151Aanmelden: info@jeugdwerklimburg.nl of (0475)315151
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie