Presentie in Maastricht Noordoost

Door: Dienst Kerk en Samenleving - Hub Vossen
Geplaatst op: dinsdag 29 januari 2019

Op zondagmiddag 24 februari vindt in de OLV van Lourdeskerk te Maastricht de presentatie plaats van een tweetal boeken over het Presentiewerk in Maastricht Noordoost.
Deze presentatie wordt ingeleid door Titus Schlatmann, presentiewerker in Utrecht, en Anne-marieke Koot. Zij zijn beide ervaringsdeskundigen en werkzaam in Utrecht.
Aan het einde van de bijeenkomst wordt ook de nieuwe presentiewerker, Ingeborg Wesdorp, voorgesteld.

Harrie Lamers, tot voor kort presentiewerker in deze wijken, heeft zijn ervaringen opgeschreven onder te titel; 'Ik heb het gevoel dat ik hier niets moet...' In dit boek geeft hij een reflectie op zijn werk als presentiewerker, maar geeft ook een theoretisch kader aan door zijn werk en ervaringen ook te plaatsen in de verschillende theorieën die rondom het presentiewerk zijn ontstaan.
Joan Raaijmakers geeft in het boekje 'Wijken van mensen met karakter' een inkijk in de diversiteit van deze bijzondere wijken in Maastricht. Wijken die in de afgelopen jaren volop in transitie waren en in de komende jaren nog zullen blijven.
Na de presentatie van deze twee bijzondere boeken zal er een forumgesprek plaats vinden o.l.v. Mattie Jeukens ofm, wijkpastor in Maastricht Noordoost.Wanneer: 24.02.2019 om 00:00u
Locatie: OLV van Lourdeskerk, Voltastraat, Maastricht
Kosten: vrije gift
Aanmelden: l.maes@ziggo.nl
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie