Nieuwe Gezichten, Nieuwe Krachten: Ontmoet Onze Bestuursleden

Door: Jeugdwerk Limburg - Anniek Claessen
Geplaatst op: vrijdag 13 oktober 2023

Het hart van Jeugdwerk Limburg klopt dankzij de inzet en betrokkenheid van onze bestuursleden. In dit artikel willen we graag onze nieuwe bestuursleden aan jullie voorstellen: John Wilbers, Freek Emonts en Thijs van Veen. Zij delen hun ervaringen en visies over het jeugd- en jongerenwerk en hun rol binnen onze organisatie.

John Wilbers: Een Toegewijde Kracht voor de Jeugd

John Wilbers is geen onbekende naam binnen het jeugd- en jongerenwerk. Met een rijke loopbaan van 22 jaar als beroepskracht bij VJL en Jeugdwerk Limburg, en zijn leidende rol bij Kindervakantiewerk Steyl, spreekt zijn betrokkenheid boekdelen. Zijn immense ervaring en inzet hebben een blijvende indruk achtergelaten in de Limburgse gemeenschap. Ook na zijn pensioen sinds 1 januari 2022, blijft John een actieve rol spelen in de sportwereld en heeft hij als taalcoach met vluchtelingen gewerkt. Zijn veelzijdigheid en toewijding maken hem een waardevol lid van ons team.

Als penningmeester van Jeugdwerk Limburg zal John zijn ervaring en kennis inzetten om de organisatie verder te ontwikkelen, met als doel een hoogwaardige dienstverlening te bieden voor vrijwilligers in het jeugd- en jongerenwerk. Met een enthousiast en deskundig team achter zich, kijkt John vol vertrouwen en enthousiasme naar de toekomst. "We hebben er zin in!", aldus John.

Freek Emonts: Een Stem voor de Jeugd

Freek Emonts is opgegroeid en woonachtig in het prachtige Maasdorp Buggenum. Met een professionele carrière bij DAF Trucks in Eindhoven, waar hij werkt aan de toekomst van vrachtwagens, brengt Freek zijn energie en enthousiasme naar Jeugdwerk Limburg. Hij is namelijk een energieke kracht die al sinds zijn 16e een actieve rol speelt binnen het jeugd- en jongerenwerk. Zijn betrokkenheid begon bij de Jeugdcontactraad Buggenum, waar hij nu de functie van secretaris vervult.

Daarnaast is Freek sinds enkele jaren als vrijwilliger betrokken bij het lokale kindervakantiewerk en heeft hij in 2022 zijn plaats ingenomen als bestuurslid bij de Dorpsraad Buggenum. Binnen deze rol is hij tevens actief in verschillende werkgroepen. Als kersverse voorzitter ziet hij zijn rol als een kans om het jeugdwerk te versterken. Met zijn scherp oog voor de behoeften van jongeren, ruime ervaring en betrokkenheid bij lokale initiatieven, wil Freek een bijdrage leveren aan het vormgeven van beleidsplannen en trainingsaanbod. Hij streeft ernaar Jeugdwerk Limburg als een blijvende bron van ondersteuning en inspiratie te maken voor alle vrijwilligersorganisaties in Limburg. "Vol goede moed en enthousiasme ga ik aan de slag!"

Thijs van Veen: De Verbindende Schakel

Sinds 5 juni heeft Thijs van Veen de rol van secretaris op zich genomen binnen het bestuur. Met zijn 39 jaar woont Thijs samen met zijn partner Marcella en hun drie prachtige kinderen - Julie (8 jaar), Noé (5 jaar) en Morris (0 jaar) - in het pittoreske Maastricht. Zijn professionele carrière heeft altijd in het teken van sport gestaan, waarbij hij momenteel werkzaam is als verenigingsondersteuner voor sport- en cultuurverenigingen in de gemeente Heerlen, bij welzijnsstichting Alcander.

Sport is niet alleen zijn werk, maar ook zijn passie. Thijs is al vanaf zijn 10e een bevlogen volleyballer en heeft een schat aan ervaring opgebouwd. Zelfs nu hij gestopt is als speler, zal hij komend seizoen twee teams gaan trainen, waaronder het team van zijn oudste dochter. Zijn betrokkenheid bij zijn vereniging heeft hem door de jaren heen naar diverse vrijwilligersfuncties geleid. Naast sport heeft hij nog tal van andere interesses, zoals verschillende sporten, avonturen beleven met vrienden, ondernemen en klussen in en rondom zijn huis. Thijs zijn ervaring in vrijwilligerswerk, hoewel niet altijd direct gerelateerd aan jeugd- en jongerenwerk, heeft hem geleerd hoe belangrijk het is om samen vooruitgang te boeken. “Het verbinden van mensen en organisaties is graag wat ik wil betekenen voor Jeugdwerk Limburg.”

Samen Sterker in Jeugdwerk: Een Hoopvolle Toekomst

Met deze nieuwe gezichten in ons bestuur, kijken we vol verwachting uit naar de toekomst van Jeugdwerk Limburg. Met een team dat bruist van enthousiasme en een sterke focus op samenwerking, zijn we ervan overtuigd dat we samen nog meer kunnen bereiken voor de jeugd en jongeren in Limburg en bouwen we aan jeugd- en jongerenwerk dat inspireert, verbindt en verrijkt.Wanneer: 13.10.2023 om 12:00u
Locatie: 't Patronaat Sint Joost
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie