Met wat extra begeleiding kunnen kinderen met een beperking meedoen bij JongNL. JongNL Limburg geeft, in een handig boekje, handvatten op zoek naar de mogelijkheden.

Door: JongNL Limburg - Leon Hoenen
Geplaatst op: woensdag 28 april 2021

In Nederland wonen meer dan 250.000 kinderen en jongeren (6 tot 19 jaar) met een beperking. Voor deze kinderen is het niet vanzelfsprekend dat ze erbij horen in de buurt en met andere kinderen spelen. Spontaan afspreken met vriendjes kan ingewikkeld zijn. De school waar ze naartoe gaan, ligt soms in een andere plaats of ze zijn het buitenbeentje in de klas.

Leeftijdsgenoten moeten vaak wennen aan lichamelijke of verstandelijke beperkingen. Maar… als zo’n kind bij JongNL komt, en wat extra ondersteuning en begeleiding krijgt, gaat er een wereld open voor iedereen. Voor deze kinderen, maar ook voor de andere kinderen en de leiding. We steken er allemaal wat van op.

We kijken bij JongNL vooral naar de mogelijkheden en niet zozeer naar de beperkingen. Door een toffe vrijetijdbesteding te bieden aan kinderen en jongeren met een beperking, ontwikkelt de hele groep nog meer talenten en zelfvertrouwen. Dat is de moeite waard voor ons allemaal.

In het boekje geven we handvatten om op zoek te gaan naar de mogelijkheden van kinderen en jongeren met een visuele beperking, autisme, ADHD, auditieve of verstandelijke beperking.
• wat hun sterke eigenschappen zijn
• wat voor hen moeilijk is
• hoe jij met deze kinderen rekening kunt houden
• wat dat betekent in de praktijk van JongNL
• wat er in de locatie kan worden aangepast
• welke spellen geschikt zijn
• wat zo’n kind van jou als leiding nodig heeft

Bestel het boekje bij JongNL Limburg.
Stuur een mail info@jongnl.nl

Voor leiding gratis, externen betalen verzendkosten.
Of download het hier.


Bijlage (klik om te downloaden):Meer informatie:
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie