Kom in actie, red uw tuin

Door: Waterklaar - Karinka Wijnhoven
Geplaatst op: vrijdag 5 april 2019

Column Paul Sanders, voorzitter Waterpanel Noord

Het is voorjaar. Heerlijk, de zomer nadert, maar bent u al waterklaar? Bent u voorbereid op hogere temperaturen, langere periodes van droogte en misschien ook wel langdurige en felle hoosbuien zoals afgelopen jaar? Met onder de streep minder water tot gevolg dat bovendien slechter is van kwaliteit? Het klinkt als een doemscenario, maar als we goed samenwerken kunnen we zeker iets doen om de gevolgen van klimaatverandering het hoofd te bieden.

Dat vraagt om gezamenlijke maatregelen van de partijen die samenwerken voor Waterklaar zoals de gemeenten, de provincie en de Limburgse waterorganisaties.Maar dat vraagt ook om inspanningen van u, inwoners van Limburg. Daarom voeren we ook dit jaar weer de campagne Waterklaar. Een thema dat natuurlijk de aandacht had tijdens de voorbije provinciale en waterschapsverkiezingen, maar actueel blíjft. We zitten middenin de klimaatverandering.

We kunnen niet werkeloos blijven toekijken. Als u zelf zorgt voor een goede afvoer én opvang van regenwater dan redt u niet alleen uw tuin maar draagt u ook nog eens bij aan gezond drinkwater. Driekwart van het drinkwater in Limburg wordt namelijk gemaakt uit grondwater. Bovendien zorgt het goed bergen van water voor minder overlast in natte perioden en een buffer tijdens droogte.

De gemeente helpt u graag hierbij. Met een uiteraard gratis adviesgesprek en eventueel subsidies zodat u zelf actie kunt ondernemen. Zoals het afkoppelen van de regenpijpen en het installeren van regentonnen. Kleine maatregelen waarmee u een grote bijdrage levert aan een beter waterbeheer en zelf de gevolgen van klimaatverandering bestrijdt. Kom in actie, red uw tuin en ons drinkwater en meld u aan. Kijk voor meer informatie op www.waterklaar.nl. en win ook nog eens een leuke prijs.Meer informatie: www.waterklaar.nl
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie