JongNL Limburg geeft Tienerwerk kwaliteitsimpuls.

Door: JongNL Limburg - Leon Hoenen
Geplaatst op: vrijdag 30 april 2021

TienerTips is een nieuw en praktisch naslagwerk over het werken met tieners.

Uit de praktijk van het jeugdwerk blijkt dat het vaak moeilijk is om tieners, letterlijk en figuurlijk, te bereiken. Voor een jeugdclub is het lastig om aandacht van tieners vast te houden. Bij jongere leeftijdsgroepen is het bedenken van passende activiteiten een stuk eenvoudiger. Door de activiteiten voor tieners binnen de jeugdclub een kwaliteitsimpuls te geven kunnen tieners plezier blijven beleven aan het samen activiteiten ondernemen met leeftijdsgenoten. Dat is belangrijk voor met name de sociale ontwikkeling van de tiener. Bij veel andere vrijetijdsbestedingen is het sociale aspect minder (bij sport bijvoorbeeld gaat het alleen om de prestatie). Tieners waarvan het jeugdwerk de aandacht weet vast te houden, blijft betrokken bij de club en wordt vaak leiding.

Veel volwassenen zien het gedrag van tieners vaak als een probleem, JongNL ziet dat niet. JongNL ziet dat tieners afwijkend gedrag nodig hebben om te kunnen groeien op hun weg naar volwassenheid. JongNL wil tieners voor zich winnen! ‘Dat doen we met activiteiten voor tieners
die aansluiten bij de belevingswereld van de tiener en bijdragen aan de kwaliteitsverbetering van het aanbod aan activiteiten.’ aldus Lobke Theelen, Stevie Thiessen en Léon Hoenen, schrijvers van het boekje.

Speciaal voor begeleiders die activiteiten met tieners ondernemen, is het boek TienerTips uitgegeven. TienerTips is een handig en praktisch boekje voor iedereen die met tieners werkt, meer wil weten over het begeleiden van tienergroepen, het organiseren van activiteiten met, door en voor tieners of meer wil weten over de leefwereld van tieners. TienerTips geeft antwoord op veel vragen over het werken met tieners. De inhoud zet je aan het denken en biedt inspiratie om meer uit het werken met tieners te halen.

TienerTips is tweedelig. Het eerste deel geeft de lezer tips en informatie om activiteiten op te zetten voor tieners in hun vrije tijd. Zo wordt er kennis uit het werkveld beschreven over diverse onderwerpen en krijgt de lezer tools die bruikbaar zijn bij het runnen van een tienergroep. Het tweede deel geeft meer dan 50 uitgewerkte spelideeën die men zo kan gebruiken in de praktijk. Van bijvoorbeeld een rustig chill-avondje in het tienerhonk tot een actieve, uitdagende outdoor activiteit in het bos.

Het boek bestaat uit 76 pagina’s in full-color met korte duidelijke teksten en grappige illustraties. Kortom een absolute aanwinst voor iedere jeugd- en jongerenwerker!

TienerTips is één van de uitgaves van JongNL Limburg, ter ondersteuning van vrijwilligers in het werkveld en werd mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van de Provincie Limburg. JongNL Limburg is de koepelorganisatie van 40 plaatselijke JongNL (Jong Nederland) afdelingen verspreid over heel Limburg. Bij JongNL begeleiden opgeleide vrijwilligers activiteiten van kinderen in hun vrije tijd. Samenwerken, respect, vertrouwen en je veilig voelen vormen de basis voor samenspelen, plezier, creativiteit en natuurbeleving. Zo levert JongNL een bijdrage aan een gezonde en leefbare samenleving waarin mensen zich met elkaar verbinden. In Limburg zijn ruim 4200 kinderen lid, die begeleid worden door 1700 vrijwilligers.

Kijk voor meer informatie op jongnl.nl of neem contact op met het bureau van JongNL Limburg via onderstaande gegevens.
Kijk een kort promotiefilmpje.
Download de flyer in de bijlage.Bijlage (klik om te downloaden):Meer informatie: www.jongnl.nl
Aanmelden: info@jongnl.nl / 0475 520020
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie