Investeren in een toekomst na huiselijk geweld

Door: SharePower - Charlotte van Dijk-Pieters
Geplaatst op: maandag 11 juli 2016

Ter afronding van het project De Nieuwe Toekomst is in juni 2016 een uitgave van de NVR Inforeeks verschenen die geheel gewijd is aan het project. Meerderheid deelneemsters geactiveerd richting werk, vrijwilligerswerk of opleiding.

Eind juni 2016 is het project De Nieuwe Toekomst afgerond. Van november 2014 tot en met juni 2016 is de methodiek van De Nieuwe Toekomst in acht gemeenten ingezet voor vrouwen met een verleden van huiselijk geweld om hen op weg te helpen naar sociale participatie en economische zelfstandigheid. De effecten van die inzet worden afgemeten op de zogenoemde Participatieladder.
Uit de effectmeting² blijkt dat de meerderheid van de deelneemsters flinke stappen heeft gezet op de Participatieladder en daadwerkelijk geactiveerd is richting werk, vrijwilligerswerk of opleiding.

In Limburg heeft FAM! de uitrol en coördinatie van het project in 2015 op zich genomen in Roermond en Maastricht. Het project omvatte 10 trainingsdagen, verspreid over 2 tot 3 maanden. Halverwege de training werden de deelnemers gekoppeld aan een persoonlijke coach die hen in een periode van ca. 7 maanden heeft begeleid bij de uitvoering van het persoonlijk actieplan dat zij in de training hebben gemaakt. Einddoel van het project is economische zelfstandigheid. Voortvloeiend uit de positieve resultaten van 2015 is Maastricht de eerste gemeente die een nieuw traject in 2016 is gestart.

Het project is mede gesubsidieerd door de Provincie Limburg, Gemeente Maastricht, Gemeente Roermond & het ministerie van OCW.



Meer informatie: www.famnetwerk.nl




     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.



Naam


Email


Uw reactie