GIPS verhuist naar nieuw wijkpunt Chevremont

Door: GIPS Spelen & Leren - Hans Diederen
Geplaatst op: dinsdag 16 april 2019

Op 1 april heeft GIPS haar intrek genomen als 'eerste bewoner' van het wijkpunt maar....
Maandag 6 mei 2019 is de datum dat P3 van start gaat als nieuw wijkpunt in Chevremont. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de verbouwing en inrichting van de voormalige protestantse kerk en kosterwoning aan de Sint Pieterstraat.
Toen vorig jaar bekend werd dat wijkpunt Pietershof haar deuren ging sluiten hebben de wethouders Leo Jongen (Welzijn) en Tim Weijers (Vastgoed) de handen in elkaar geslagen. “In nauwe samenwerking met de gebruikers is gekomen tot de nieuwe locatie”, vertelt wethouder Jongen. “En het resultaat mag er zijn! Voor Chevremont is er een mooi nieuw wijkpunt gerealiseerd”, aldus wethouder Weijers.

Verplaatsing activiteiten Pietershof
De gemeente heeft het pand grondig verbouwd; het is dusdanig ingericht dat de wijkgebonden activiteiten van wijkpunt Pietershof kunnen verhuizen naar het nieuwe wijkpunt.
Nagenoeg alle activiteiten van voormalig wijkpunt Pietershof zullen vanaf 6 mei dus in P3 plaats gaan vinden. Alle gebruikers van Pietershof kunnen terecht in het nieuwe P3. Dit betreft diverse instanties zoals: Mondriaan, Impuls jongerenwerk én volwassenenwerk, Leuk voor Elkaar, Kom op de soep, stichting GIPS, steunpunt vrijwilligers, Kumpulan, Stichting Muziek en Talent.

Nieuwe naam en opening
Begin mei zal het pand dus al in gebruik kunnen worden genomen. Als de verbouwing helemaal is afgerond zal nog een officiële opening plaatsvinden: op zaterdag 15 juni! Het programma van de opening wordt later bekend gemaakt.
Er gaat een traject van start om het gebouw een nieuwe naam te geven. Hierover volgt binnenkort meer informatie.     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie