GIPS Spelen & Leren
Het bevorderen van de integratie van gehandicapten in de samenleving.


AdresSint Pieterstraat 3
Postcode6463CP
PlaatsKerkrade
Telefoon045 5312058
Websitewww.gips-sl.nl
Emailinfo@gips-sl.nl
Contactpersoon Patrick ten Bruggencate


Missie:

De beste en meest innovatieve voorlichter op het gebied van lichamelijke en verstandelijke beperkingen. Door middel van kindgerichte voorlichtingsprojecten de integratie van gehandicapten in de samenleving bevorderen. De stichting is actief in Nederland en de Euregio. Voorts is zij een integere en betrouwbare organisatie waarbij iedere medewerker de mogelijkheid tot zelfontplooiing geboden wordt.
Visie:

Mensen met een beperking zijn geen aparte groep en maken actief deel uit van de samenleving. Toch worden mensen met een beperking vaak genegeerd of onhandig benaderd. In een samenleving waarbij inclusie een steeds centraler thema wordt, is het van belang dat drempels tussen mensen onderling geen rol meer spelen. Begrip voor elkaar hebben en voelen dat anders zijn kan én mag, zorgt ervoor dat iedereen zich prettig kan voelen in de samenleving. Zo ontstaat een maatschappij of omgeving waarin we werkelijk met elkaar kunnen leven. De overheid hecht al jaren belang aan de inclusie van mensen met een beperking in de maatschappij. GIPS S&L draagt op educatieve, speelse wijze aan bij met voorlichtingsprojecten op school. Wij werken aan integratie van gehandicapten en aan de juiste beeldvorming door inzet van ervaringsdeskundigen.
Onze visie is dat de GIPS S&L voorlichtingsprojecten structureel onderdeel worden van het lesprogramma op basisscholen in Nederland en de Euregio.
Doelstelling:

Het bevorderen van de integratie van gehandicapten in de samenleving door kinderen van groep 7&8 op de basisschool spelenderwijs kennis te laten maken met het leven met een beperking. Een team van vrijwilligers met een beperking gaat interactief met de kinderen aan de slag en werkt vanuit een positieve houding aan beeldvorming rondom leven met een beperking.


Medewerkers
Hans Diederen
Directeur
Ton Pillich
Medewerkersbeleid en organisatie
Suzanne Stevens
Back Office manager