Gips S&L te gast bij het Vista College.

Door: GIPS Spelen & Leren - Patrick ten Bruggencate
Geplaatst op: donderdag 10 november 2022

Op 18 oktober en 1 november gaven wij 2 gastlessen op locaties van het Vista College. Met als einddoel meer bewustwording te creëren. Dit is natuurlijk een andere doelgroep en daarom hebben wij ons lesprogramma hierop ingesteld. Los van de standaard opdrachten als rolstoel rijden, blindenstok lopen en brailleschrijven, hadden we ook andere opdrachten bij ons om het ook aantrekkelijk te maken voor deze jongeren. Denk hierbij aan een handschoen die Parkinson nabootst of een ouderensimulatie waardoor bewegen lastiger wordt. Hoewel op het begin de spanning voelbaar was, was het ijs na één of twee opdrachten gebroken en deden de jongeren belangstellend mee. Onze mensen hadden een begeleidende rol in het parcours om uitleg te geven en alles goed te laten doorlopen.
Saskia had zelfs haar gebarentolk meegenomen die de communicatie tussen haar en de jongeren te vereenvoudigen. Wanneer er tegen haar werd gesproken, zorgde haar tolk ervoor dat de spraak in sneltreinvaart in tekst vorm naar haar werd omgezet. Katrien bemande het blindenstok lopen, Dennis het rolstoel rijden en brailleschrijven, Saskia gebarenspel en onze Peter hield scherp in de gaten wanneer er ergens ondersteuning nodig was.
Nadat het parcours was doorlopen werd er een kring gevormd waarin de jongeren de kans kregen de gasten vragen te stellen. Een goed gevulde middag met een hele andere insteek dan wat de meeste ervaringsdeskundigen van ons gewend zijn. Maar wel héél leuk om te doen.
De collage bevat foto’s van ons bezoek aan de Vista locatie in Maastricht.     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie