GIPS S&L in de kinderkrant: Os Blaedje.

Door: GIPS Spelen & Leren - Patrick ten Bruggencate
Geplaatst op: maandag 18 december 2023

Wat doe jij als je iemand tegenkomt met een handicap?
Loop je er met een boog omheen? Of ga je juist overdreven aardig doen?
Vraagt schrijfster Hanneke Drohm in haar nieuwe artikel over ons GIPS project.
Leerlingen van de Springdonk hebben onlangs mogen ervaren hoe het is om met een handicap te leven. Hanneke en fotograaf Franco Gori van de kinderkrant mochten een kijkje nemen tijdens deze lessen en hebben dit mooi in beeld gebracht. Zo kreeg iedereen de opdracht om een snoepje open te maken terwijl ze grote werkhandschoenen droegen. Dit viel nog niet mee volgens de 10jarige Daan. “Het is veel moeilijker om dingen open te maken als je iets aan je handen hebt.” Ook mogen ze een donkere bril opzetten waarmee je even helemaal blind bent. De kinderen moeten ter aanvulling met een blindenstok de weg naar het toilet vinden. Deze opdracht wordt begeleidt door Abdel die nog maar slechts 16 procent ziet en dit ook elke dag doet.
De 10 jarige Juul zegt onder een potje voeldomino: “Respect man als je dit goed kan. ik moet echt opletten met te veel op schermen kijken.”
Maar vinden ze iemand als Adel dan zielig? “Nee!” Abdel lacht: “Dat hoeft ook echt niet.”
Merle is onder de indruk hoe positief iedereen is. “Deze lessen zijn interessant en leerzaam. We weten nu hoe het voelt voor iemand die blind of doof is, of in een rolstoel zit.”
Ilja is blij dat er rolstoelen zijn. Zo kan ze toch mee blijven doen.
Wil je graag online het hele artikel lezen? Bezoek dan onderstaande link
en kies voor de december editie van kinderkrant Os Blaedje: https://osblaedje.nl/kinderkrant-digitaal/Meer informatie: osblaedje.nl
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie