Een congres over participatie van mensen met autisme op de arbeidsmarkt, historie over hoe de maatschappij tegen autisme aankijkt en hoe diagnoses momenteel anders gesteld worden.

Door: GIPS Spelen & Leren - Heidy Amory
Geplaatst op: dinsdag 5 december 2023

140 verzekeringsartsen, arbeidsdeskundigen en andere medewerkers van het UWV uit midden Nederland hebben we laten ervaren hoe het is om autisme te hebben.
Wij kregen het podium om onze innovatieve #VirtualReality beleving te laten zien. Enkele deelnemers van het congres konden met behulp van de VR-bril in de huid van iemand met autisme kruipen.

De overige aanwezigen in de bioscoopzaal keken mee op het scherm en waren zo ook in de gelegenheid om mee te luisteren. In een interactieve discussie werd besproken hoe deze unieke beleving ingezet kan worden bij ondernemingen waar medewerkers met autisme werken. Mensen met ASS ervaren soms onbegrip. Elkaar niet goed begrijpen maakt dat er frustraties kunnen ontstaan. Onnodige frustraties. Door collega’s en leidinggevenden meer inzicht te geven in autisme zou dit voorkomen kunnen worden. Een boeiende middag met veel positieve respons.

#werkgevers #arbeidsmarkt #autisme #elkaarbeterbegrijpenMeer informatie: www.stichtingbelevenderwijs.nl
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie