De waarde van informele zorgorganisaties is winst voor werkgevers

Door: Vrijwilligersacademie Limburg - Heidy Amory
Geplaatst op: zondag 24 maart 2024

De waarde van informele zorgorganisaties is winst voor ondernemingen
Met zijn kennis van de P&O rol die hij vervulde bij DSM en zijn huidige kennis van de diensten van de vrijwilligersorganisatie Humanitas spreekt hij uit dat hij het jammer vindt dat hij de rol van Humanitas en andere informele zorgorganisaties niet eerder kende.

EFFECTIEF OMGAAN MET VERZUIM
Geert Orsel is, na zijn tijd als leraar Nederlands in het middelbaar onderwijs, 33 jaar P&O Business Partner geweest, waarvan 10 jaar bij een golfkarton bedrijf in Groningen en 23 jaar bij DSM Firmenich in Limburg. In de laatste 4 jaar was hij ook als deskundige betrokken bij het ziekteverzuimbeleid van alle DSM vestigingen in Nederland. Hij begeleide managers in de manier waarop ze effectief konden omgaan met het ziekteverzuim in hun afdeling. Ook was hij individuele coach van mensen met problemen binnen het bedrijf. Hij is nu met pensioen en is vrijwillig Bestuurder van Humanitas afdeling Parkstad.

INFORMELE ZORGORGANISATIES
Vaak werden mensen met problemen in hun werk of thuis, bij het vinden van ander passend werk of met ziekte voor begeleiding doorverwezen naar (vaak dure) commerciële organisaties. Soms was dat de beste oplossing. Maar met de kennis van nu had de hulp net zo goed, maar minder duur kunnen worden verleend door informele zorgorganisaties. Bijvoorbeeld bij terugkrijgen van het zelfvertrouwen, bij financiële problemen, bij persoonlijk ondersteuning bij rouw en verlies, of bij het vinden van goede mantelzorg.

WINST VOOR DE ONDERNEMER
De P&O functionaris is in dit proces een spin in het web. De meeste vragen uit de organisatie om inzet van externe ondersteuning komen meestal bij hem of haar terecht. Daarom doet hij in de meeting van bij Vidar met het thema 'De arbeidsmarkt van de Toekomst' een oproep aan de Limburgse Werkgevers Vereniging en MKB Limburg om hun leden deskundigen van deze zorgorganisaties (liefst gebundeld in 1 persoon) uit te nodigen om de P&O functionarissen van hun organisatie voor een informatiegesprek over wat de informele zorg organisaties voor hen kunnen doen.

Voor vragen of meer informatie neem contact op met Petra Ritzen, Coördinator Vrijwilligersacademie Limburg.
vrijwilligersacademie@stichtingsmol.nl / 0637331151
Meer informatie: stichtingsmol.nl
Aanmelden: vrijwilligersacademie@stichtingsmol.nl / 0637331151
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie