De smaak van Armoede! U kookt toch óók mee op 17 oktober!?

Door: Dienst Kerk en Samenleving - Hub Vossen
Geplaatst op: donderdag 11 juli 2019

Wie ó Wie wil zich inzetten tegen armoede/sociale uitsluiting?

Op 17 oktober is het jaarlijks wereldwijd ‘De dag van de uitroeiing van de Armoede’. Deze dag is een initiatief van de ATD Vierde Wereld en in 1992 officieel erkend door de Verenigde Naties. Ook in Limburg worden er op deze dag meerdere activiteiten georganiseerd door verschillende (burger)initiatieven. Daarom is er een samenwerkingsverband opgericht, waarin we gezamenlijk aandacht vragen voor het thema armoede.

Dit jaar willen we dat doen onder de noemer van ‘De smaak van Armoede’, door op meerdere plekken in Limburg lokale kooksessies te organiseren en mensen zo met elkaar in gesprek te brengen. Zo willen we de burger in armoede een gezicht geven. Via deze weg nodigen wij dan ook alle Limburgse (burger)initiatieven uit om deel te nemen en zelf een lokale kooksessie te organiseren.

De Pijler (onderdeel van Burgerkracht Limburg), Kredietbank Limburg, Stg. Lezen & Schrijven en de Dienst Kerk en Samenleving (DKS) zijn de provinciale kartrekkers en bieden ondersteuning aan de lokale initiatieven. Voor meer informatie over deze ondersteuning of over hoe deze kooksessies in te richten, kun je contact opnemen via depijler@burgerkrachtlimburg.nl of via 0658073081.

Hoe
Kooksessies worden georganiseerd mét, vóór en dóór burgers, vrijwilligers, professionals en lokaal ingevuld! Plan is wel om alle kooksessies gelijktijdig plaats te laten vinden op 17 oktober om 14:00uur tot hoe laat activiteiten doorgaan laten we over aan de lokale initiatieven.
We trappen deze kookrondes af door het verspreiden van een videoboodschap rondom het dichter bij elkaar brengen van mens en systeemwereld. Tegelijkertijd wordt in heel Limburg deze video als startmoment gebruikt. De spreker reikt vanuit zijn verhaal 3 vragen aan die als gespreksstof dienen tijdens het koken en eten.

De stuurgroep (DKS, Stg. Lezen & Schrijven, Kredietbank Limburg en De Pijler) reist langs meerdere initiatieven in Noord-, Zuid- en Midden-Limburg om daar een livestream vast te leggen. Hiervoor nemen we een professional mee die korte interviews afneemt bij enkele mensen die hiervoor open staan.

Mocht je interesse hebben om hierbij met een lokaal initiatief aan te sluiten. Meld je dan aan! Hoe meer organisaties in Limburg op 17 oktober aan de slag zijn, hoe breder wordt het gesprek opgepakt!

Locatie: meerdere lokaties in Limburg
Aanmelden: depijler@burgerkrachtlimburg.nl of 0658073081.
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie