De gedroomde Toekomst

Door: Samenwerkende Maatschappelijke Organisaties Limburg - Heidy Amory
Geplaatst op: donderdag 23 juni 2022

Tijdens onze MO themadag in het voorjaar zaten we als maatschappelijke organisaties een hele zaterdag bij elkaar. Onder begeleiding van Max Herold gingen we in thematafels aan de slag om onze doelen en successen te delen en de mogelijkheden tot samenwerking te gaan concretiseren. Zoals ieder jaar weer zijn we onder de indruk wat iedereen al toevoegt als organisatie aan onze samenleving. Ook zien we veel samenwerkingsmogelijkheden. Maar we zijn ook eerlijk, samenwerken levert veel op, maar kost ook veel tijd.

Het was een geweldige dynamische bijeenkomst die ons allemaal weer een booster heeft gegeven. Zeker na de Coronaperiode was het heerlijk om elkaar weer te mogen ontmoeten en van elkaar te leren. We willen geen eilandjes zijn die allemaal het wiel zelf willen uitvinden, we willen onze krachten bundelen en samen groeien. Er werd na afloop meteen gevraagd voor een vervolg bijeenkomst, bij voorkeur nog voor de zomer. Helaas bleek dat niet haalbaar, omdat de Provincie ons tempo niet kon bijbenen. Omdat we de positieve flow niet kwijt wilden raken, hebben we op 21 juni een online bijeenkomst georganiseerd. Hoe kunnen we nu in samenwerking onze doelen, onze gedroomde Toekomst zo goed mogelijk gaan realiseren?

N.a.v. de themadag in februari zijn er al veel samenwerkingsverbanden ontstaan en die blijven groeien. Ook ver buiten de erkende MO’s die zich hebben samengevoegd bij SMOL.
In de online sessie hebben we de voorbereidingen getroffen voor de volgende live bijeenkomst, die we op 23 september organiseren (onder voorbehoud van medewerking door de Provincie).
Wat zijn de thema’s waarop we de 23e willen inzetten? In de bijlage vinden jullie een overzicht van hetgeen we tijdens de online bijeenkomst besproken hebben. We zitten niet stil en gaan door!
We hopen jullie allemaal weer te ontmoeten op de 23e september (o.v.b.) in het Forum in Roermond.
We houden jullie op de hoogte!

Marleen van Rijnsbergen
Heidy Amory
Hans DiederenBijlage (klik om te downloaden):     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie