Bijzondere Banenmarkt

Door: Provinciaal Platform voor Diversiteit PPD - Marjo Daniels
Geplaatst op: woensdag 2 mei 2018

Bijzonder initiatief werkgelegenheid Limburgers met migratieachtergrond PPD Banenmarkt Heerlen

Op donderdag 31 mei aanstaande vindt in Gemeenschapshuis ‘t Leiehoes in Heerlen een bijzondere Banenmarkt plaats. Bezoekers zijn vooral Limburgers met een migratieachtergrond en de aanwezige werkgevers weten dat en zijn bewust naar deze mensen op zoek.
Reden voor dit opvallende initiatief is het gegeven dat Limburgers met een niet Westerse achternaam moeite hebben om een baan te vinden. Zij wonen sinds hun geboorte in Limburg, hebben vaak een diploma behaald en spreken goed Nederlands. Toch krijgen zij vrijwel geen uitnodigingen naar aanleiding van hun sollicitatiebrieven. Volgens velen komt dat omdat er een buitenlandse naam onder de sollicitatiebrief staat.

Aanbod
Tijdens de PPD Banenmarkt zijn een aantal werkgevers aanwezig, waaronder ook een aantal uitzendbureaus. Belangrijk is ook de aanwezigheid en betrokkenheid van het UWV. De deelnemende organisaties zijn naast het UWV Werkbedrijf zijn de Politie, Metechnica / OTIB, CSU en Stelrad. De uitzendorganisaties Merk Personeelsdiensten, Manpower, Alert HR Solutions, Timing en Tempo-Team zijn ook vertegenwoordigd. Mentorschap Limburg, Stichting Exodus en Philadelphia zijn op zoek naar medewerkers en naar vrijwilligers. Hefgra is vooral gericht op het opleiden van mensen met of zonder baan, vooral in de logistiek.

Naast directe banen is tijdens de PPD Banenbeurs ook informatie verkrijgbaar over
het vinden van vast werk via uitzendbureaus, mensen met een uitkering die een eigen zaak willen beginnen, werken in het buitenland, stageplekken en opleidingen.
Er zijn ook een aantal leerwerk projecten beschikbaar, sommigen zelfs met baangarantie.

PPM zorgt dankzij haar netwerk dat grote aantallen Limburgse werkzoekenden met een migratieachtergrond naar de Banenmarkt komen. De PPM Banenmarkt vindt plaats op donderdag 31 mei. Loop eens binnen tussen 11.00 tot 14.00 uur in Gemeenschapshuis ’t Leiehoes, Limburgiastraat 36 in Heerlen
Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Veilig
PPD organiseert de gratis Banenmarkt waarbij de werkgevers weten dat vooral werkzoekende met een migratieachtergrond worden bereikt. Hierdoor weten de werkzoekenden dat deze bedrijven en organisaties op zoek zijn naar deze bijzondere doelgroep. De werkzoekenden kunnen dus met een veilig gevoel en zonder angst voor onterechte afwijzing naar de PPD Banenmarkt komen.

Werkzoekenden die naar de Banenmarkt komen doen er goed aan om meteen een aantal cv’s mee te nemen, zodat ze die bij een aantal mogelijke werkgevers achter kunnen laten.

Deze editie van de PPD Banenmarkt is gericht op Zuid Limburg, later dit jaar is er ook een Banenmarkt gepland in Midden- en Noord-Limburg.

De eerste PPM Banenmarkt in 2016 was een groot succes. PPM bestuurslid Bouchaib Saadane is verantwoordelijk voor dit opvallende initiatief; “Er zijn nog steeds een aantal goede redenen voor deze PPM Banenmarkt. Mensen die langer aan de kant staan en dan een baan krijgen blijken in de praktijk vaak goede en trouwe medewerkers te zijn. Wellicht omdat men blij is met een geboden kans.
Wij willen de Limburgse werkzoekenden met een niet-Westerse achtergrond direct in contact te brengen met werkgevers die echt om mensen staan te springen. Eerder hebben we gezien dat er bij diverse bezoekers sprake is van een match!”, aldus Saadane.Bijlage (klik om te downloaden):Wanneer: 31.05.2018 om 00:00u
Meer informatie:
Locatie: 't Leiehoes, Limburgiastraat in Heerlen
     


Reactie(s)


Sabine
zei op 31-05-2018 om 10:26 uur
Geachte heer, mevrouw,

Wegens omstandigheden kan ik helaas deze bijeenkomst niet bijwonen. Maar kan ik de namen van de deelnemende organisaties per e-mail ontvangen?
Ik zie uw antwoord graag tegemoet.
Alvast bedankt.
Met vriendelijke groet,

Sabine
Naam


Email


Uw reactie