Antidiscriminatievoorziening Limburg gaat verder als Discriminatie.nl Limburg

Door: ADV Limburg - Randy van Duuren
Geplaatst op: vrijdag 8 december 2023

Per 1 januari 2024 gaat ADV Limburg verder als Discriminatie.nl. Limburg. Hiermee bundelt ADV Limburg de krachten met andere lokale en regionale antidiscriminatievoorzieningen in Nederland om het melden van discriminatie makkelijker en toegankelijker te maken. Namelijk door het aanbieden van een landelijk herkenbaar meldpunt, waarbij melders dichtbij huis ondersteuning krijgen van Consulenten Discriminatiezaken uit de regio.

Landelijke samenwerking
ADV Limburg is sinds jaar en dag de antidiscriminatievoorziening waar inwoners van Limburg terechtkunnen met hun discriminatiemeldingen en met alles wat met discriminatie te maken heeft. De landelijke samenwerking heeft tot doel om beter zichtbaar te zijn en de meldingsbereidheid van discriminatie te verhogen, zowel bij mensen die getroffen worden door discriminatie als bij mensen die hiervan getuige zijn. Helaas blijkt nu slechts 3 procent van de mensen die discriminatie ervaren dit te melden bij een antidiscriminatievoorziening of de politie. Door de gezamenlijke naamvoering zullen mensen ons beter weten te vinden.

Ondersteuning door Discriminatie.nl
Bij Discriminatie.nl kan iedereen terecht voor professionele ondersteuning bij discriminatie. Net als vanouds werken onze Consulenten Discriminatiezaken lokaal. Zij bieden een luisterend oor en persoonlijke ondersteuning aan. Zij hebben kennis over wetgeving, adviseren over mogelijke vervolgstappen, bemiddelen met bijvoorbeeld een werkgever en begeleiden bij procedures. De werkwijze en de inrichting van onze organisatie verandert dus niet.

Preventie en voorlichting
Ook als Discriminatie.nl Limburg gaan wij naar scholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties om voorlichtingen, lezingen en interactieve workshops te verzorgen. Want discriminatie kan overal voorkomen en het kan iedereen overkomen. Wij vinden het belangrijk om dit onder de aandacht te brengen. Wat is discriminatie en wat doet het met je als het je overkomt? Maar ook vertellen we hoe discriminatie kan ontstaan vanuit vooroordelen en hoe je je er zelf meer bewust van wordt.

Contact
Telefonisch blijven wij onveranderd bereikbaar via nummer 043 - 3218489.
Vanaf 1 januari 2024 kunnen melders ook gratis bellen naar: 0800 – 0880.
Mailen kan naar meldpunt@advlimburg en vanaf 1 januari 2024 naar limburg@discriminatie.nl.Meer informatie: advlimburg.nl
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie