ACTIVITEITENTIP VAN JEUGDWERK LIMBURG

Door: Jeugdwerk Limburg - Yvette Cornielje
Geplaatst op: maandag 29 juni 2020

Jeugdwerk Limburg biedt advies, scholing en ondersteuning op maat aan. In onze Flits en op onze Facebookpagina bieden we voorbeelden van activiteiten aan. Het is namelijk altijd leuk en inspirerend om nieuwe spellen aangereikt te krijgen. Hieronder een voorbeeld:
Ladderlopen
Speel het spel: in een bos
Nodig: touwen en ladder
Voor kinderen: tot 7 jaar
Tijdsduur: 30 minuten
Opstelling: in groepjes.
Aantal: 5 tot 6 kinderen per groepje.
Aantal: 10+.
Aard van het spel: tactiek en vooruitdenken
Speluitleg: Vorm de groepjes en zet een parcours uit tussen de bomen in het bos. De bomen mogen niet te ver uit elkaar staan. Daarom is de situatie vooraf verkennen handig! Aan de binnenzijde van het parcours worden touwen gespannen. De kinderen mogen niet binnen deze touwen komen. De spelers van één groepje nemen plaats tussen de sporten van de ladder. Op deze manier proberen ze zo snel mogelijk het parcours af te leggen. Dat wordt sturen, schatten en vooruitdenken, want anders zullen de ladderlopers regelmatig tussen de boomstammen of struiken klem komen te zitten. Welke groep is handig in het ladderlopen?
(Uit: Samenspelen van Jong Nederland)

Meer tips en trics nodig omtrent het samenstellen van een gevarieerd aanbod? Neem dan contact met ons op voor een workshop programmeren.Meer informatie:
Locatie: Buiten
Aanmelden: info@jeugdwerklimburg.nl of (0475)315151
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie