€30.000 beschikbaar voor maatschappelijk initiatief in Limburg

Door: Samenwerkende Maatschappelijke Organisaties Limburg - Hans Diederen
Geplaatst op: woensdag 29 september 2021

Limburg, 20 september 2021 – Op 18 oktober start de tweede ronde van de MAEX Impuls Limburg. Tijdens de eerste editie in juli van dit jaar is binnen één week ruim €29.000 uitgereikt aan 12 Limburgse sociale initiatieven. Dit keer is er €30.000 beschikbaar. Initiatieven die een waardevolle bijdrage leveren aan de samenleving kunnen een aanvraag doen om hun eigen organisatiekracht te versterken.

Samenwerken voor sociale impact
MAEX stimuleert bedrijven, fondsen en overheden om beter samen te werken met maatschappelijke initiatieven. Zo heeft de landelijke samenwerking met VSBfonds geleid tot de eerste en ook de tweede ronde van de MAEX Impuls Limburg. VSBfonds heeft het geld voor deze impulsen beschikbaar gesteld.
Het doel is dat uiteindelijk ook overheid, bedrijven en meer fondsen aanhaken om de lokale beweging van maatschappelijke initiatieven te versterken.

Veel impact met een klein bedrag
Eén van de organisaties die een donatie van €2020 heeft ontvangen tijdens de vorige Impuls Limburg is Stichting Veul Diech Good in Bunde, Zuid-Limburg: ‘”met onze 51 vrijwilligers proberen we de directe gevolgen van armoede te verzachten, maar ook zieken en gehandicapten te helpen. De afgelopen 5 jaar hebben wij dit voor zo’n 15.000 cliënten gedaan. Wij deden mee met de MAEX Limburg omdat onze computer verouderd was. Een computer is nodig voor onder meer het bijhouden van ons cliëntensysteem en de website. Wij zijn afhankelijk van donaties en deze zijn meestal geoormerkt voor specifieke doelstellingen en kunnen dan niet gebruikt worden voor de versterking van de eigen organisatie. Dat kan met de donatie van MAEX juist wel.” Aldus Anton Vegers, voorzitter van Stichting Veul Diech Good
Donderdag 14 oktober a.s.: vragenuur voor geïnteresseerden
Ter voorbereiding van de MAEX Impuls Limburg organiseren MAEX en VSBfonds op donderdag 14 oktober van 15:00 tot 16:00 een digitale meeting voor maatschappelijke initiatieven uit Limburg. Tijdens deze digitale meeting wordt de aanvraagprocedure toegelicht en kun je als initiatief al je vragen stellen over deze Impuls.
Een Impuls voor Limburg
Er is een groeiende beweging van maatschappelijke initiatieven: energiecoöperaties, broodfondsen, herenboeren, collectieve woonvormen, wijkondernemingen, etc. Deze organisaties zijn van grote waarde voor de samenleving. MAEX stimuleert samenwerking met deze organisaties door hun gezamenlijke impact zichtbaar te maken en ook door fondsen en overheid aan hen te koppelen. De MAEX Impuls Limburg is een tijdelijk gevuld fonds om deze sector een boost te geven.


Bijlage (klik om te downloaden):Aanmelden: Klik hier voor meer informatie
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie