Wereld Aids Dag

Door: Buddyzorg Limburg - Marie-Louise Weerts
Geplaatst op: donderdag 1 december 2022

Wereld Aids Dag Limburg organiseert activiteiten in Roermond

Komende 1 december organiseert Wereld Aids Dag Limburg samen met de Hiv Vereniging en Buddyzorg Limburg activiteiten ter gelegenheid van Wereld Aids Dag. Sinds 1988 wordt over de hele wereld op 1 december stilgestaan bij de strijd tegen aids en wordt er solidariteit gevraagd met mensen die leven met hiv.
Er is een paneldiscussie “Hiv – en wat dan nog?!” over hoe het is om open te zijn over leven met hiv. Onder leiding van moderator Gerrit-Jan Meulenbeld vertellen drie ervaringsdeskundigen die al vele jaren met hiv leven hun ervaringen en gaan met het publiek in gesprek.
Wethouder Marianne Smitsmans-Burhenne (sociaal domein, gezondheid & diversiteit) zal deze bijeenkomst openen.
Aansluitend biedt de organisatie de aanwezigen een maaltijd aan voor een eigen bijdrage van € 5 bij Bisdom Roermond. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de Facebook-pagina van Wereld Aids Dag Limburg of via de link: https://forms.gle/Ff8fN296r62GPhbF7.
In de avond is er een bezinningsdienst, een jarenlange traditie op Wereld Aids Dag. Tijdens de dienst wordt stilgestaan bij dierbaren uit heden en verleden.
De paneldiscussie “Hiv – en wat dan nog?!” vindt plaats in de Tuinzaal van het Stadhuis in Roermond (Markt 31) van 17:00 uur tot 18:30 uur. De bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Roermond.
De bezinningsdienst vindt plaats in de Caroluskapel (Swalmerstraat 100). De dienst begint om 20:00 uur en eindigt omstreeks 20:30 uur. Na afloop is er een borrel op eigen kosten bij Café de Kade (Roerkade 12) om na te praten.
Vanaf 16.00 uur bestaat de mogelijkheid tot vrij parkeren op de parkeerplaats van het Bisdom gebouw (Swalmerstraat 100) te Roermond.Bijlage (klik om te downloaden):Meer informatie: forms.gle
Locatie: Stadhuis, Markt 31 in Roermond en vervolgens Bisdomgebouw Swalmerstraat 100
Kosten: Mee eten €5,00 (aanmelden)
Aanmelden: Zie WAD op Facebook
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie