Uitnodiging viering Internationale Vrouwendag en uitreiking Mathilde Haan onderscheiding

Door: SharePower - Heidy Amory
Geplaatst op: donderdag 9 februari 2023

Op 12 maart 2023 vieren we internationale vrouwendag in Foroxity Filmarena #Roermond met het thema ‚ÄėPolitiek & Patriarchaat: Meer dan een vrouwenstrijd‚Äô. Tevens zal deze middag de uitreiking plaatsvinden van de Mathilde Haan speld.
Over de lezing:
Mannen domineren zowel in Nederland als internationaal nog steeds de belangrijke beslisposities. Veel van de problemen in de wereld - van de klimaatcrisis en de oorlog in Oekra√Įne tot de ontmenselijking van vluchtelingen en toenemende armoede - zijn ook te herleiden naar keuzes door mannelijk leiders. En terwijl het aantal vrouwen in de politiek wereldwijd toeneemt, is er ook een groeiende beweging t√©gen emancipatie. Hoe moeten we ons daartoe verhouden, als vrouwen √©n mannen?
En hoe komen we naar gelijkwaardig leiderschap? Devika Partiman (directeur Stem op een Vrouw) en Rocher Koendjbiharie (co-host van podcast 'Nee, Man') bespreken vanuit hun eigen posities hoe de vertegenwoordiging van vrouwen en minderheidsgroepen in de politiek en daarbuiten kan bijdragen aan een mooiere wereld.


Bijlagen (klik om te downloaden):Wanneer: 12.03.2023 om 13:00u
Meer informatie: sharepower.nl
Locatie: Foroxity Filmarena Roermond
Kosten: Gratis aanmelden verplicht
Aanmelden: SharePower
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie