Steun een eerlijk kinderpardon!

Door: VluchtelingenWerk Limburg - VW Redactie
Geplaatst op: woensdag 21 mei 2014

Voor kinderen zonder verblijfsvergunning die langer dan 5 jaar in Nederland zijn, kwam er in 2012 een Kinderpardon. Dit maakte voor honderden kinderen een einde aan jarenlange onzekerheid over hun toekomst. Toch missen ongeveer 600 kinderen de boot. Zij zijn volgens ons onterecht uitgesloten.

Wij vragen nu om een Eerlijk Kinderpardon. Voor àlle gewortelde kinderen. Deze in Nederland gewortelde kinderen spreken Nederlands, gaan naar school, hebben vrienden en zitten op voetbal of korfbal. Ze horen thuis in Nederland. Staatssecrectaris Teeven heeft hun aanvragen afgewezen. Bijvoorbeeld omdat kinderen niet onder toezicht van het Rijk stonden. Terwijl ze wel bij hun gemeente bekend waren. Of omdat ze inmiddels net te oud zijn.

Teken de petitie en steun onze actie voor deze kinderen!

Rechten van het kind
Wij volgen het VN-Kinderrechtenverdrag waarin staat dat het belang van het kind voorop moet staan. Dat geldt juist voor beslissingen over het Kinderpardon. De regels van het Pardon lijken echter bedacht te zijn om het aantal kinderen dat eronder valt zo klein mogelijk te houden. De kinderrechten zijn niet als uitgangspunt genomen.Wanneer: 21.05.2014 om 10:34u
Meer informatie: www.vluchtelingenwerk.nl
Aanmelden: klik hier
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie