Oriëntatiebijeenkomst ouderenadviseurs

Door: KBO Limburg - Marjo Daniels
Geplaatst op: vrijdag 19 april 2024

Ouderenadviseurs van KBO Limburg maken het verschil!

De ouderenadviseur van KBO Limburg is, zo blijkt steeds opnieuw, van groot belang voor onze leden, maar ook voor niet-leden. Het kan voor hen zelfs een reden zijn om lid te worden van de KBO. Niet zo gek als je weet wat een ouderenadviseur allemaal voor mensen kan betekenen. Bijvoorbeeld in situaties, waar je niet goed raad mee weet. Als er zorg nodig is, er aanpassingen in huis nodig zijn of als er behoefte is aan sociaal contact. Met dit soort situaties weten onze ouderenadviseurs wel raad. Ze beantwoorden vragen, geven advies en zo nodig gaan ze samen op zoek naar oplossingen. De woon- en leefsituatie van de vrager is daarbij altijd het vertrekpunt.

De ouderenadviseur weet wat er binnen de gemeente speelt, denk aan de WMO en de voorzieningen die er allemaal zijn. Hij of zij kan als informeel cliëntondersteuner ook prima helpen bij het keukentafelgesprek.

In september starten we weer met een nieuwe training voor ouderenadviseurs. Heeft u nu al vragen of bent u benieuwd wat de rol van een ouderenadviseur inhoudt, dan bent u welkom op 3 mei in de Baexemheimerhof te Baexem waar we een oriëntatiebijeenkomst houden. Ervaren ouderenadviseurs zijn aanwezig om vanuit hun eigen ervaring te vertellen en uw vragen te beantwoorden.

Bijlage (klik om te downloaden):Locatie: Baexheimerhof Baexem
Aanmelden: info@kbolimburg.nl
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie