Omdat vrouwen geen kleine mannen zijn

Door: FAM! - Heidy Amory
Geplaatst op: donderdag 30 september 2021

Al zo lang er medisch onderzoek wordt gedaan is het lichaam van de man het boegbeeld van het lichaam van ‘de mens’. We weten nog altijd te weinig van het vrouwenlichaam.
Op 15 oktober gaan we in een drietal workshops in gesprek met:
- Angela Maas, cardioloog en hoogleraar aan het Radboudumc. In haar functie als cardioloog heeft ze baanbrekend werk verricht op het gebied van hartklachten bij vrouwen. Zij ziet op haar spreekuur vrouwelijke patiënten vanuit heel Nederland en het buitenland. Haar onderzoek richt zich voornamelijk op hartklachten bij vrouwen op middelbare leeftijd en de impact van vrouwspecifieke risicofactoren op hart- en vaatziekten.
- Thea van der Waart, huisarts en seksuoloog. Over intimiteit en seksualiteit bij het ouder worden wordt niet vaak gesproken. In haar workshop geeft zij handvatten hoe hier samen over te gaan praten en tips om je seksleven levendig te houden ondanks eventuele beperkingen.
- Chahinda Ghossein, vierdejaars cardioloog in opleiding en postdoc op het gebied van vrouwspecifieke cardiovasculaire gezondheid in het MUMC+. Vrouwen hebben bij het oplopen van COVID een betere overlevingskans. Waar heeft dat mee te maken? En waarom is er in de media veel te doen geweest omtrent de bijwerkingen bij COVID vaccins? In hoeverre is er in studies rekening gehouden met man/vrouw verschillen? Ze gaat tijdens de workshop in op al deze vragen.
Meld je snel aan, vol is vol.

Wanneer: 15.10.2021 om 14:00u
Meer informatie: famnetwerk.nl
Locatie: Het Forum in Roermond
Kosten: Gratis aanmelden verplicht
Aanmelden: zijactief@zijactieflimburg.nl
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie