Denkt u weleens na over uw eigen kracht en kwetsbaarheid?

Door: KBO Limburg - Marjo Daniels
Geplaatst op: dinsdag 26 maart 2024

In het boekje ‘Luister naar de Stem van Ouderen’ zijn verhalen opgetekend van actieve ouderen door heel Nederland. Deze ouderen zijn verbonden aan een van de acht regionale ouderennetwerken in heel Nederland. Deze netwerken werken samen om inclusieve ouderenparticipatie te bevorderen. Deze bijzondere samenwerking zorgt ervoor dat ouderen vanuit het hele land gezien en gehoord worden. Het Netwerk Senioren Limburg is een van deze acht regionale ouderennetwerken.


Alle ouderen die actief zijn in de netwerken worden gedreven vanuit een bepaalde kracht. Ze zetten zich in voor de mensen uit hun buurt, zijn betrokken bij bewonersinitiatieven, gebruiken hun netwerk of zetten zich in binnen het onderwijs. Daarnaast hebben zij ook een kwetsbaarheid, die natuurlijk vaak met ouder worden komt. Ze worstelen met ziek zijn, komen obstakels tegen of zijn mantelzorger. Deze verhalen kunt u lezen in dit boekje.

Op 19 maart is het boekje ‘Luister naar de Stem van Ouderen’ aangeboden aan het Ministerie van VWS. Het ministerie is heel blij met de grote betrokkenheid van ouderen in de regio’s, en ziet het belang van ouderenparticipatie!

Met de publicatie geven we de ouderen een stem, en laten we hun kracht en kwetsbaarheid zien. Daarnaast kunt u meer lezen over de Raad van Ouderen, die gevraagd en ongevraagd advies geeft aan VWS. Alle leden van de Raad van Ouderen zijn afgevaardigd vanuit één van de netwerken. U kunt in het boekje meer lezen over de netwerken, of contact opnemen met het ouderennetwerk dat in uw regio actief is.

Wilt u de publicatie online lezen? Dat kan hier: https://www.zorginnovatieforum.nl/images/nieuws/bijlage/Publicatie%20'Luist er%20naar%20de%20Stem%20van%20Ouderen'%20-%202024-gecomprimeerd_65fb079e86f 2b.pdf
Liever een fysiek exemplaar ontvangen? Mail dan naar pouwer@zorginnovatieforum.nl

Bijlage (klik om te downloaden):Meer informatie: kbolimburg.nl
Aanmelden: pouwer@zorginnovatieforum.nl
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie