Buddy, werkbegeleider of regio- consulent? Dat zijn vrijwilligers bij Buddyzorg Limburg?

Door: Buddyzorg Limburg - Corine Simons
Geplaatst op: vrijdag 1 juni 2018

Een buddy (vrijwilliger) zet iemand die ernstig lichamelijk ziek is terug in de eigen kracht door aandacht te hebben voor het verwerkingsproces rondom het ziek zijn. Een buddy heeft tijd, is oprecht betrokken en kan aansluiten bij datgene dat nodig is voor de ander om stappen te kunnen zetten om vooruit te komen.

Werkbegeleiders zijn ervaringsdeskundigen (uit het sociale domein) die op vrijwillige basis een groepje buddy's willen begeleiden. Als werkbegeleider ben je het aanspreekpunt voor de buddy en nodig je de groep een keer per 6 weken uit voor een bijeenkomst. Je leidt deze bijeenkomst en ondersteunt buddy's om te reflecteren op werkervaringen en nodigt uit tot het adviseren van elkaar.

Een regio- consulent is een vrijwilliger, die bij mensen met een hulpvraag op kennismakingsbezoek gaat. Samen bekijkt de consulent wat de hulpvraag precies is, welke verwachtingen er zijn en hoe deze hulpvraag op de beste manier kan worden opgepakt. Een consulent heeft ervaring in het sociale domein (sociale kaart) en doet intakes bij mensen thuis, koppelt een buddy aan een klant, onderhoudt het contact met de klant en organiseert evaluatie momenten met de klant.
Nieuwsgierig geworden naar wat wij bieden?
Kijk op www.buddyzorglimburg.nl naar onze vacatures.


Meer informatie:
Locatie: Thuissituatie van de klant
Kosten: Geen
Aanmelden: klik hier
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie