‘Begripvol zorgen - Echo’s uit Nederlands-Indië’

Door: KBO Limburg - Marjo Daniels
Geplaatst op: dinsdag 26 maart 2024

Ouderen met een achtergrond in voormalig Nederlands-Indië en Indonesië ervaren regelmatig dat er in de zorgverlening te weinig rekening wordt gehouden met hun historische en culturele achtergronden. Dat heeft gevolgen voor de kwaliteit van de geboden zorg. Juist nu is het van belang die aansluiting te vinden. Dementie komt vaker voor bij ouderen met een migratieachtergrond. Daarnaast kunnen op hoge leeftijd en bij dementie oorlogstrauma’s weer opspelen. Actuele oorlogsbeelden roepen meer dan ooit ingrijpende herinneringen op. Ook blijkt dat jongere generaties steeds minder kennis hebben over de Tweede Wereldoorlog in het algemeen en die in Nederlands-Indië in het bijzonder.

Om een betere aansluiting te vinden bij de behoeften en wensen van deze ouderen biedt Stichting Pelita u graag de vijfdelige digitale videoleerlijn ‘Begripvol zorgen - Echo’s uit Nederlands-Indië’ aan: een compacte leerlijn met video’s, aanvullende informatie en korte opdrachten. Deze leerlijn vraagt een kleine tijdsinvestering (gemiddeld 20 minuten per editie) en is kosteloos te volgen.

Op 4 april is de feestelijke lancering van de videoleerlijn om 18.00-20.00 uur in het wijkcentrum van Stichting Moetiara Maloekoe.

Voor gratis deelname aan de videoleerlijn gaat u naar: https://arq.org/projecten/begripvol-zorgen

Alle video’s zijn te zien via de playlist op YouTube en zijn vrij te gebruiken als trainings- of lesmateriaal. Voor vragen en uitleg bel/ mail Stichting Pelita:
T. +31 6 30 99 43 06
E. s.hehalatu@pelita.nl
Bijlage (klik om te downloaden):Wanneer: 04.04.2024 om 18:00u
Meer informatie: arq.org
Locatie: Wijkcentrum van Stichting Moetiara Maloekoe
Kosten: Gratis
Aanmelden: s.hehalatu@pelita.nl / 06 30 99 43 06
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie