5-jarig jubileum Risk Factory goed gevierd: tijd om vooruit te kijken

Door: KBO Limburg - Marjo Daniels
Geplaatst op: woensdag 29 mei 2024

Vanwege het 5-jarig jubileum van Risk Factory Limburg-Noord kregen afgelopen weekend ook de partnerorganisaties (waaronder KBO Limburg), collega’s en inwoners de kans om een kijkje te nemen in het belevingscentrum in Venlo. Samen met honderden bezoekers is het eerste lustrum goed gevierd. Ook is er vooruit gekeken naar welke mooie mijlpalen er nog aan zitten te komen.

Succesvolle eerste vijf jaar
Er is de afgelopen vijf jaar veel bereikt. Ruim 14.000 leerlingen en senioren hebben met veel enthousiasme allerlei scenario’s beleefd op het gebied van gezondheid en veiligheid. Op basis van recent wetenschappelijk onderzoek van de Radboud Universiteit dat het concept ‘leren door beleven’ heel effectief is. Juist door bezoekers het eerst zelf te laten beleven en er vervolgens op te reflecteren, gaan ze zich daadwerkelijk gezonder en veiliger gedragen.

Uitbreiding doelgroepen
Voortgezet Onderwijs: Vanaf 2025 gaat Risk Factory Limburg-Noord ook leerlingen van het Voortgezet Onderwijs ontvangen. De doorontwikkeling naar deze doelgroep wordt gerealiseerd met behulp van diverse partnerorganisaties, zoals het Programma Waterveiligheid en Ruimte Limburg (WRL) van Provincie Limburg, het RIEC, ziekenhuis VieCuri en huisartsenkoepel Cohesie.
Individuele senioren: Op dit moment ontvangt de Risk Factory alleen groepen senioren. Vanaf het najaar wordt het ook voor individuele senioren mogelijk op afspraak een bezoek te brengen aan de Risk Factory.

Lees meer via onderstaande link.
Meer informatie: www.riskfactorylimburgnoord.nl
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie